xoves, 26 de maio de 2011

26 de maio, Día da Nectarina (ou Peladillo)

Hoxe xoves foi o día dedicado á nectarina.A nectarina ou peladillo é un cruzamento de melocotón e ameixa que se converteu na froita preferida da tempada estival. Xurdiu buscando un tipo de froita doada de comer, que gustase a todo o mundo e, para moitos, unha opción ao melocotón. O seu nome fai referencia ao néctar e á dozura especial do seu sabor. Existen dúas variedades: de carne amarela e de carne branca. A que nós comimos hoxe foi a de carne branca.
BENEFICIOS
  • Alto poder depurativo do organismo.
  • Baixo contido calórico, ideal para dietas de adelgazamento ou para as persoas que queiran manter o seu peso.
  • Alto contido en provitamina A, necesaria para o bo estado da pel e as mucosas, e para unha correcta visión.
  • Reforza o sistema inmune, protexéndonos de enfermidades.
  • Contén pectina (fibra soluble) polo que ten propiedades laxantes.
  • O seu contido en magnesio confírelle propiedades sedantes, polo que se recomenda en situacións de estrés



Ningún comentario:

Publicar un comentario