xoves, 11 de novembro de 2010

Día das uvas. Xoves 11 de novembro

BENEFICIOS DA UVA
·       A uva é unha froita  rica en zucres, ata un 16% aproximadamente.
·       Posúe un alto nivel calórico, unhas 60 calorias por cada cen gramos. Ten escasas proteínas, apenas grasas, algo de fibra , calcio, ferro, mágnesio e bastante potasio.
·       Dende o punto de vista dietético, é unha das froitas máis enerxéticas e útiles, xa que representa un combustible direto para o cerebro que emprega a glucosa en moitas das súas funcións.
·       Un dos compoñentes das uvas é o denominado resveratrol é  un antiinflamatorio que ademáis  protexe ao corazón ao reducir o nivel de colesterol.
·       É unha froita exquisita pero ademáis as súas pepitas teñen a posibilidade de ser unha fonte insospechada de beneficios para a pel.
Hoxe mércores tomamos uvas no recreo. Aquí estamos saboreando esta doce froita. 











1 comentario:

  1. Felicidades por esta iniciativa tan buena.Espero que se pueda seguir trabajando así,es muy importante inculcar en los niños hábitos saludables y desde el colegio es una ayuda buena para todos los padres,gracias por vuestro trabajo.Un saludo.

    ResponderEliminar